کمتر کسی را پیدا می‌کنید که استانبول را نشناسد و یا شرح زیبایی‌ها و جذابیت‌های آن را نشنیده باشد. این شهر، به‌عنوان پایتخت اقتصادی و فرهنگی شهر ترکیه و پرجمعیت‌ترین شهر این کشور شناخته می‌شود. نیمی از استانبول در قاره‌ی اروپا و نیم دیگر آن در قاره‌ی آسیا قرار گرفته و این دو نیمه به‌وسیله‌ی تنگه بسفر به یکدیگر متصل شده‌اند، به‌همین‌دلیل استانبول را با نام پلی میان دو قاره هم می‌شناسند‌.

اگر به استانبول سفر کنید، مجموعه‌ی جذابی از انواع المان‌های مذهبی، هم‌نشینی معماری سنتی و مدرن و جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیری را می‌بینید که این شهر را برای همیشه به شهر محبوب شما تبدیل خواهد کرد.

تاریخچه‌ی شهر استانبول

هر شهری داستان خاص خودش را دارد. امکان ندارد زیبایی و جذابیت‌های شهری را ببینید و پس آن، تاریخی جذاب و هیجان‌انگیز وجود نداشته باشد. آن‌طور که باستان‌شناسان گفته‌اند، استانبول حدود ۶۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به‌وجود آمده و مردمانی در آن زندگی می‌کردند، اما رفته‌رفته با گذشت زمان و پیشرفت های بشری، به شکل استانبول امروزی تغییر کرده است. البته باید به این مساله توجه کرد که از قرن هفتم میلادی به بعد، ساخت‌وسازهایی توسط یوسانیلن در این منطقه صورت گرفت و معماری سبک یونانی به‌یادگار مانده در این شهر، وام‌گرفته از همین اتفاق است.

در قرن چهارم میلادی و درست زمانی که امپراطوری روم به دو قسمت شرقی و غربی تبدیل شد، استانبول به طور رسمی به‌وجود آمد. درحقیقت به‌دنبال این جدایی شرق و غرب، قسمت شرقی توسط کنستانتین کبیر که بیزانس را به‌عنوان مرکز آن انتخاب کرد، فرمانروایی شد که بیزانس همان استانبول کنونی است.

بعدها نام بیزانس به کنستانتین تغییر کرد و پس از مدتی اعراب آن را قسطنطنیه نامیدند. همچنین در زمان حکمرانی سلجوقیان، این شهر استنبل یا همان استانبول نامیده شد.

آداب و رسوم مردم استانبول

مردمان هر نقطه‌ای از جهان آداب‌ورسوم خاص خودشان را دارند. استانبول نیز از این قاعده مستثنی نیست و فرهنگ ویژه‌ی خودش را دارد. شاید بتوان پیوندهای فرهنگی زیادی را میان ترک‌های استانبول و ایرانی‌ها پیدا کرد. ساکنان این شهر بسیار مهمان‌نواز و خونگرم هستند. در فرهنگ شهر استانبول، زنان پس از ازدواج از نام خانوادگی همسر خود استفاده می‌کنند. زمان برگزاری مراسم‌های عزاداری، نزدیکان داغ‌دیدگان تا سه روز غذاهای گرم آماده می‌کنند و به منزل ایشان می‌برند.

اگرچه در بخش نزدیک به اروپای کشور ترکیه، تغییرات زیادی در فرهنگ‌ وجود داشته، اما همچنان آداب و تشریفات خاصی در شهرهای آن و به‌ویژه استانبول در جریان است.